In de Leiderstrui wielerrebus #10: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #10: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Bram van der Ploeg 10 januari 2020 | 11:45


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord op de rebus

Deze week zochten we Romain Bardet! Op het eerste plaatje zie je een krop romaine sla en op het tweede plaatje een baret. Sinds de Romeinse Keizer van het Franse wielrennen in 2013 debuteerde in de Tour vinden we hem altijd terug in de top van het klassement. Hij kan mooie romeinse cijfers overleggen en werd respectievelijk: XVde, VIde, IXde, IIde, IIIde , VIde en XVde in het eindklassement en daarnaast staat de teller op III gewonnen bergetappes.

De ranke klimmer (1.84m en 65kg) staat bergop meer dan zijn mannetje en is niet vies van aanvallen in natte afdalingen. Ondanks dat de Tour afgelopen jaar niet in de buurt van het Gallië van Asterix en Obelix kwam, leek het er lang op dat zijn Tour zou mislukken. Met een beslissende aanval in een zware bergrit wist hij echter de bolletjestrui te veroveren en deze trui naar Parijs te brengen. Komend jaar zal hij voor het eerst in zijn carrière te Giro d'Italia betwisten.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
9 Jan 2020 om 12:40

Romain Bardet

Reageer


Meer nieuws