In de Leiderstrui wielerrebus #11: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord) Quizzen & Rebussen

In de Leiderstrui wielerrebus #11: Welke wielrenner zoeken we? (+ Antwoord)

Door Bram van der Ploeg 17 januari 2020 | 12:50


Wie houdt er nou niet van een rebus? Op allerlei mogelijke manieren proberen achter een hint te komen en er een persoon aan te koppelen of het hoofd breken op wat een plaatje nou eigenlijk betekent. Of in dit geval een wielrenner, voor de koersfanaat dubbel zo leuk! Aan u de taak om in de comments antwoord te geven op de vraag: Welke wielrenner zoeken we?

Het antwoord op de rebus

We zagen op de rebus een tuffend zwijn en dat kan niemand anders zijn dan Svein Tuft! De Canadees stopte op zijn vijftiende met school om de wereld en vooral zichzelf te ontdekken. Hij trok regelmatig weken de wildernis in om te klimmen. Hij dronk uit beekjes en at aan een kampvuur. Op zijn achttiende fietste hij 6500 kilometer naar Alaska en terug op een fiets van veertig dollar met een zelfgemaakte aanhanger waar hij zijn hond 'Bear' en zijn campingspullen in vervoerde.

Toen hij terugkwam, inmiddels 23 jaar, ging hij wedstrijdjes rijden. Na een paar jaar gereden te hebben op het continentale niveau in Canada pikte Jonathan Vaughters de bebaarde einzelgänger op en zo beukte hij nog jarenlang, dit keer met een iets duurdere fiets en zonder aanhanger, tegen de elementen strijdend op kop van het profpeloton.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
16 Jan 2020 om 12:50

Svein Tuft.

Reageer


Meer nieuws