Reglementen wijzen uit: ASO mag Froome en Team Sky uitsluiten van Tour de France Tour de France

Reglementen wijzen uit: ASO mag Froome en Team Sky uitsluiten van Tour de France

Door Marijn van den Berge 29 mei 2018 | 14:35


De ASO mag Chris Froome en Team Sky weren uit de Tour de France of tijdens de koers diskwalificeren. Dat blijkt uit de reglementen, die de organisatie van de grootste wielerronde heeft gepubliceerd.

De ASO dreigde eerder al om Froome te weren uit de Tour omdat zijn dopingzaak de ronde en de wielersport schade toebrengt. Juist die reden mag de ASO gebruiken om een renner of ploeg uit de ronde te houden of zetten. ‘ASO vindt het belangrijk om haar reputatie en die van het evenement te beschermen’, staat er.

‘Daarom heeft de ASO het recht om deelname te weigeren van het evenement, of over te gaan tot diskwalificatie van een team of één van hun leden als hun aanwezigheid schadelijk is voor de reputatie van de ASO of van de Tour de France’, luidt de regel.

Vanzelfsprekend geldt deze regel voor alle andere renners en teams, maar staat vooral Froome in het punt van de belangstelling aangaande deze wet. Zijn slepende salbutamol-zaak is volgens velen schadelijk voor de wielersport en zeker nu hij de Giro gewonnen heeft is de schade volgens de wielerwereld groot. Met deze regel kan de ASO voorkomen dat diezelfde schade wordt berokkend aan de Tour de France.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws