Bardet: 'Ik zou me schamen als ik in zo'n Froome-affaire verzeild zou raken' Tour de France

Bardet: 'Ik zou me schamen als ik in zo'n Froome-affaire verzeild zou raken'

Door Marijn van den Berge 06 juni 2018 | 08:22


Romain Bardet had nooit op de fiets gestapt in de Tour de France en de Giro als hij Chris Froome was. Dat laat de Franse klimmer weten in gesprek met Het Nieuwsblad. ‘Ik zou niet aan de start staan’, laat Bardet weten.

‘Hij verraste mij niet in de Ronde van Italië’, begint Bardet. ‘Niet als je al vier keer de Tour hebt gewonnen. Dumoulin was niet blij dat Froome aan de start stond, maar volgens de regels mag het. Mocht het mij overkomen, zou ik niet aan de start staan. Dat is een vraag naar eer en geweten die iedereen voor zichzelf moet beantwoorden, maar starten in zo’n geval strookt niet met mijn imago’, aldus de Fransman.

‘Ik zou me schamen dat ik verzeild ben geraakt in zo’n affaire met een verboden middel. Dat is toch iets ergs. Maar iedereen reageert daar anders op. Froome heeft zijn redenen om te doen wat hij doet’, vervolgt Bardet, die zelf vol voor de Tourzege gaat. ‘De tweede plaats van twee jaar geleden opende mijn ogen. Ik zou het zonde vinden om mijn carrière af te sluiten zonder ooit het geel te hebben gedragen.’ (foto: Instagram Bardet)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws