Martinelli vreest voor Froome's Tour: 'Je kunt niet dezelfde conditie hebben als je rivalen' Tour de France

Martinelli vreest voor Froome's Tour: 'Je kunt niet dezelfde conditie hebben als je rivalen'

Door Bram van der Ploeg 08 juni 2018 | 20:30


Giuseppe Martinelli denkt dat Chris Froome de Tour kan winnen, maar hij denkt niet dat het makkelijk zal worden voor de Brit. Na de Giro moet Froome het opnemen tegen getergde concurrenten die veel beter voorbereid zijn. 

'De Giro heeft zoveel energie gekost, de dubbel winnen is bijna onmogelijk. Maar als iemand het kan, dan is het Froome', zegt Martinelli tegenover VeloNews. 'Je rijdt tegen rivalen die beter voorbereid zijn, specifiek voor de Tour, terwijl jij in de Giro zat. Je kunt niet dezelfde conditie hebben. De piek van Froome zal minder hoog liggen dan die bij de rest. Froome is één van de favorieten, maar het is niet zoals andere jaren.'

Alberto Contador was één van de laatste renners die de dubbel probeerde. Hij won de Giro en werd in de Tour vijfde. 'Ik denk dat het een meer open Tour wordt. Froome won de Giro op briljante wijze, maar wel zonder te domineren zoals we gewend zijn. Hij gebruikte een alles-of-niets tactiek en dat werkte. Maar hij moest die tactiek gebruiken omdat hij op andere momenten niet scherp was. Ik noem Nairo Quintana, Mikel Landa, Vincenzo Nibali en Romain Bardet de favorieten. Het is een grote groep, maar na de eerste week zal die wel kleiner zijn.' (foto: Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws