Hinault: 'Contador en Dumoulin zouden een klacht in moeten dienen tegen Froome' Tour de France

Hinault: 'Contador en Dumoulin zouden een klacht in moeten dienen tegen Froome'

Door Marijn van den Berge 20 juni 2018 | 16:12


Het peloton zou moeten staken als Chris Froome mag starten in de Tour de France. Dat zegt Bernard Hinault tegen Ouest-France. Hinault sprak zich eerder al uit tegen de Giro-winst van de Brit van Team Sky.

‘Froome zou niet moeten starten in de Tour, alleen al om het feit dat hij positief getest heeft. We hebben Contador veroordeeld, hij heeft zijn schorsing geaccepteerd en Froome zou niets moeten krijgen?’, vraagt Hinault zich verontwaardigd af. ‘Het moet stoppen. Net als altijd weten mensen niet wat ze moeten beslissen als het nodig is. De mensen van de UCI moeten hem thuislaten’, haalt Hinault uit.

Bovendien is Hinault van mening dat de renners moeten ingrijpen. Vooral Alberto Contador moet zich laten horen, omdat hij wel werd geschorst en uitgesloten, terwijl de UCI tegen Froome vooralsnog niks doet. ‘Contador zou een klacht moeten indienen tegen Froome. Tom Dumoulin ook, omdat hij tweede werd achter Froome in de Giro.’

Maar niet alleen de ‘slachtoffers’ van Froome moeten actie ondernemen als het aan de Fransman ligt. ‘Het peloton moet staken en zeggen: we vertrekken niet met Froome. Maar het peloton is te lief voor Froome. Hij heeft er misschien geen grote rondes mee gewonnen, maar zo’n abnormale dosis is verboden. Punt uit.’ (Foto: Team Sunweb)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws