AG2R vervangt vermoeide Geniez door ervaren Frank in Tour de France-selectie Tour de France

AG2R vervangt vermoeide Geniez door ervaren Frank in Tour de France-selectie

Door Victor-Jan Vanparijs 01 July 2018 20:07


De afgelopen Giro was bijzonder zwaar, zo weet Alexandre Geniez. De Fransman van AG2R, die elfde eindigde in het eindklassement, voelt zich nog niet voldoende hersteld en laat daarom de Tour de France aan zich voorbij gaan. Hij wordt vervangen door Mathias Frank.

Dat heeft de Franse formatie via de officiële kanalen laten weten. 'De ploeg heeft na overleg met de renner zelf beslist om Alexandre Geniez te vervangen door Mathias Frank voor de Tour. Na het trainingskamp in Chambon sur Lignong (18-22 juni) is gebleken dat Geniez in zijn huidige situatie, na een zware Giro, niet de belangrijke rol kan vervullen die hij normaal heeft. Na enkele trainingsdagen en het Frans kampioenschap is gebleken dat dit de juiste beslissing was, die evenwel niet gemakkelijk was.'

'Mathias Frank is zijn vervanger, die met zijn ervaring een belangrijke steun moet zijn in de bergetappes voor Romain Bardet', zo valt te lezen. Frank reed al vijf keer eerder de Tour. Vorig jaar eindigde hij dertigste in het eindklassement. Zijn beste prestatie was in 2015, toen hij achtste werd in het algemeen klassement.


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!