Like ons!
Porte gelooft weinig van Froome's Giro-cijfers: 'We zijn allemaal professioneel genoeg'

Tour de France

Porte gelooft weinig van Froome's Giro-cijfers: 'We zijn allemaal professioneel genoeg'

Richie Porte heeft de vrijgegeven gegevens van Team Sky over Chris Froome zijn Giro d'Italia afgedaan als 'fake news'. In gesprek met Cycling Weekly gaat hij onder meer in op het feit dat Froome tijdens de eerste week van de Giro bewust twee kilo afviel.

'Misschien hebben ze het naar buiten gebracht in de hoop dat andere renners het lezen en te weinig gaan eten. We zijn allemaal professioneel genoeg om te weten hoe we onszelf moeten voeden. We hoeven niet online te lezen hoe Sky het doen. Ik doe dit nu lang genoeg om te weten wat ik moet eten', stelt Porte geïrriteerd.

Toch zal de Australiër van BMC rekening moeten houden met Froome in de Tour, dat beseft hij ook. 'Hij is hier om te winnen en heeft zich waarschijnlijk goed voorbereid. Ik hoop dat hij moe is. Mannen als Nibali en Quintana zullen het hem niet makkelijk maken, ook naast de weg. Als hij een slechte dag heeft, zullen er meerdere renners een einde willen maken aan zijn zegereeks. Als iemand de dubbel kan doen, dan is hij het. Hij had in de Giro een goede ploeg, maar die van de Tour is nog sterker.'

Toch kijkt hij ook naar anderen. 'Jakob Fuglsang heeft me verbaasd in de Ronde van Zwitserland en Geraint Thomas en Romain Bardet oogden sterk in de Dauphiné. Maar het is lastig, je kunt niet één naam noemen. Ik denk niet dat er één favoriet is in deze Tour.' (foto: BMC)

Schrijf je nu in bij Ploegleider, stel jouw wielerploeg samen voor de Tour de France en win in onze Subleague het shirt van Team Sunweb!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven