Majka en Uran belangrijkste verliezers: 'Zullen zien of de zwelling wat verdwijnt' Tour de France

Majka en Uran belangrijkste verliezers: 'Zullen zien of de zwelling wat verdwijnt'

Door Bram van der Ploeg 17 juli 2018 | 20:40


Naast Bauke Mollema waren Rafal Majka en Rigoberto Uran in de tiende etappe van de Tour de France de belangrijkste slachtoffers in het klassement. Majka kwam binnen met Mollema, Uran verloor nog meer tijd.

Majka was één van de slachtoffers van de aanval van Daniel Martin op de slotklim. 'Ik heb veel geleden vandaag. Ik vond nooit echt mijn ritme op de laatste twee beklimmingen toen Sky het tempo verhoogde. Ik deed alles om bij te blijven, maar in de laatste 500 meter lukte dat niet meer. Soms geeft een rustdag zulke problemen en gelukkig heb ik niet te veel verloren. Alles is nog mogelijk met twee zware etappes op het programma', zo vertelt hij via de officiële kanalen van BORA.

Uran verloor van de klassementsmannen de meeste tijd. Dat komt vooral door de crashes op de kasseien op zondag. 'Ik heb geprobeerd om van voren te zitten, maar dat was lastig. Ik had last van mijn rug en verloor belangrijke tijd. We zullen het evalueren en kijken wat we kunnen doen. Ik heb ook pijn in mijn knie en dat werd tijdens de etappe erger. Het tempo lag hoog, maar naast de blessures voel ik me oké. Natuurlijk ga ik door, we zullen zien of de zwelling wat verdwijnt', klinkt het bij Cyclingnews. (foto: EF Education First-Drapac)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws