Like ons!
Uran houdt het voor gezien na lijdensweg: 'Gisteren deed mijn hele lichaam pijn'

Tour de France

Uran houdt het voor gezien na lijdensweg: 'Gisteren deed mijn hele lichaam pijn'

Rigoberto Uran stapt in de twaalfde etappe van de Tour de France niet meer op. De Colombiaan viel afgelopen zondag hard op de kasseien en herstelde daar niet meer van.

Uran reed nog wel de tiende en elfde etappe, maar verloor daarin al veel tijd. Hij heeft vooral veel last van zijn linkerbeen en -arm. 'Ik ben niet hersteld na de crash. Gisteren deed het de hele dag pijn in mijn hele lichaam. Dit is moeilijk voor mij en de ploeg. We hebben ons het hele seizoen voorbereid op deze Tour, maar dit gebeurt soms. Het is nu de beste beslissing om goed te herstellen.'

Daar is sportief directeur Charly Wegelius het mee eens. 'De gezondheid van de renner is het belangrijkste. Rigo herstelde niet van zijn crash en dus was het het beste om hem uit de wedstrijd te halen. Uiteindelijk maakt de renner de beslissing. Als hij door had willen gaan, dan hadden we gekeken naar manieren om dat veilig te kunnen doen. Maar als hij af wil stappen, pushen we hem niet om door te gaan.' (foto: EF Education First-Drapac)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven