Dumoulin over incident: 'Ik weet niet wat wij die boeren hebben aangedaan' Tour de France

Dumoulin over incident: 'Ik weet niet wat wij die boeren hebben aangedaan'

Door Maurits de Liefde 24 July 2018 20:07


Tom Dumoulin heeft zich uitgelaten over de peppersprayactie van de politie. De Tourkaravaan kwam vandaag tot stilstand nadat protesterende boeren de weg hadden geblokkeerd. Dat leverde een neutralisatie op waarbij renners last kregen van door de politie gebruikt traangas of pepperspray. De huidige nummer drie van het klassement noemde het bij Het Laatste Nieuws 'niet zo slim.'

'Ik snap die mensen niet, heb ik een boer uit Carcassonne ooit iets aangedaan?', vroeg Tom Dumoulin zich na de rit hardop af. Hij dacht toen nog dat de boeren de renners hadden bespoten, maar hoorde uiteindelijk dat de pijnlijke ogen bij tal van renners veroorzaakt waren door de politie. 'Niet zo slim van ze', vond de Nederlander, die het oponthoud desondanks toch vooral de demonstrerende boeren aanrekende.

'Ik weet niet wat wij als renners die boeren hebben aangedaan. Laten ze zich afreageren op de mensen op wie ze boos zijn. Het is een beetje raar om ons te duperen, maar er gebeuren wel meer dingen in de wereld die ik niet snap', aldus Dumoulin, die vooral last had gehad van zijn keel.(foto: Team Sunweb)

 

 


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!