Dappere Guillaume Martin verlengt contract en rijdt de Tour uit met gebroken rib Tour de France

Dappere Guillaume Martin verlengt contract en rijdt de Tour uit met gebroken rib

Door Bram van der Ploeg 29 juli 2018 | 20:33


Guillaume Martin kwam met top 15-ambities naar de Tour de France. De kopman van Want-Groupe Gobert eindigt de Tour de France echter als 21e. Reden voor de ietwat tegenvallende Tour van de Fransman: hij rijdt al sinds de Roubaix-etappe met een gebroken rib rond, zo bleek uit een echografie. 

'Dat heeft zeker niet geholpen', meldt Martin zaterdag aan Sporza. Voor aanvang van de tijdrit stond hij nog 20e, maar met een 76e plaats verdween ook een klassering bij de eerste twintig te hoog gegrepen. Hij verspilde zijn plaats aan de Italiaan Damiano Caruso. 

Martin wil absoluut geen medelijden. 'Ik ben niet op zoek naar excuses, maar dat heeft zeker niet geholpen', zegt hij. Naast zijn val heeft de Fransman heeft de Frasnman ook andere oorzaken 'Dit was zeker niet de enige reden voor mijn minder gevoel tijdens deze Tour. Ik begon waarschijnlijk te vermoeid. Ik heb mijn doel niet gehaald en kan dus in die zin geen positieve balans opmaken. Maar ik ga ook niet mopperen, ik heb mezelf laten zien in drie ontsnappingen. Dit jaar bracht me weer nieuwe ervaringen. Ik ben pas 25 jaar oud, dit is mijn tweede grote ronde.'

Martin verlengt contract bij Wanty

Naast veel pijn was er ook goed nieuws voor Martin. Hij verlengde zijn contract bij Wanty met twee jaar. 'Het was geen eenvoudige keuze, daarom dacht ik er lang over na. Ik ben nu 25 jaar. Ik ben al drie jaar prof, dus ik sta op een belangrijk punt in mijn carrière. Ik ben drie jaar geleden begonnen aan dit prachtige avontuur en ik vergeet niet dat Jean-François Bourlart de eerste was die mij vertrouwde. We hebben iets opgebouwd in drie jaar. Het was niet altijd perfect en we hebben fouten gemaakt. Maar we proberen steeds om vooruitgang te boeken en ik ben een belangrijke pion in dit project, wat ik op prijs stel', zo vertelt hij.

De Fransman merkt dat hij zich ontwikkelt. 'We gaan samen verder. Ik heb nooit verborgen dat ik ambitieus ben. Ik wil dat de ploeg ook zo is en Jean-François Bourlart is ambitieus. We zullen samen zeker nog stappen zetten. Natuurlijk spelen de laatste twee deelnames aan de Tour de France een belangrijke rol. Ik hoop dat we opnieuw worden uitgenodigd, vooral met een Grand Départ in België. Weinig teams kunnen me de status geven die ik bij deze ploeg krijg. Ik ben blij met de verantwoordelijkheden die ik krijg.' (foto: PhotoNews WGG) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws