Like ons!
Teammanager Sergeant van Lotto Soudal: 'Onze Tour de France is gewoon mislukt'

Tour de France

Teammanager Sergeant van Lotto Soudal: 'Onze Tour de France is gewoon mislukt'

Het is niet de Tour de France van Lotto Soudal. De Belgische formatie eindigt de Ronde van Frankrijk met slechts drie renners. Geen excuus volgens Marc Sergeant. 'Onze Tour is gewoon mislukt', stelt de teammanager vast op de ploegwebsite.

Grote kopstukken van de ploeg vielen al snel uit. Kopman André Greipel gaf in etappe twaalf er de brui aan. Rittenkapers Jelle Vanendert en Tiesj Benoot vielen ook uit en Thomas De Gendt kon geen korte uitslag rijden. Alleen De Gendt, Jasper De Buyst en Tomasz Marczynski bereiken de eindstreep op de Champs-Elysées. 

Het verbaast Sergeant vooral dat zijn ploeg niet in de buurt kwam van een etappezege. 'We hebben zelden meegespeeld voor ritwinst. De Gendt in de etappe naar Mende en Vanendert naar Bagnères-de-Luchon hebben zeker een verdienstelijke poging gedaan, maar dat volstond niet om mee te doen voor een topresultaat. Dat is pijnlijk.'

Sergeant had de slechte resultaten niet zien aankomen. 'Ik ben hierdoor verrast, ja. Het eerste deel van het seizoen was goed, de voorbereiding op de Tour ook. Ik blijf er bij dat we de best mogelijke selectie samengesteld hebben voor de Tour. We hadden een evenwichtige kern met een aantal vrijbuiters waarvan iedereen dacht dat we konden meespelen voor succes.'

Lang kunnen ze bij Lotto Soudal niet stil blijven staan bij de teleurstellende Tour. 'We moeten de draad zo snel mogelijk opnieuw oppikken. Er volgen nog veel mooie wedstrijden, maar er is natuurlijk maar één Tour', aldus Sergeant. (foto: Printscreen Eurosport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven