Na Alaphilippe en Bardet openbaart ook Pinot plannen: 'Moet terug naar de Tour' Tour de France

Na Alaphilippe en Bardet openbaart ook Pinot plannen: 'Moet terug naar de Tour'

Door Bram van der Ploeg 30 november 2018 | 08:33


Thibaut Pinot heeft, in navolging van die twee andere Franse grootmachten Julian Alaphilippe en Romain Bardet, zijn programma bekendgemaakt voor 2019. De klimmer vertelt aan L'Est Républicain dat hij vol voor de Tour de France gaat.

Pinot combineerde in 2017 en 2018 nog de Giro en de Tour, maar dat ging faliekant mis. In 2017 werd hij weliswaar vierde in de Giro, maar was de tank leeg in eigen land. Afgelopen seizoen liep het nog slechter af: Pinot moest uitgeput opgeven op de voorlaatste Giro-dag en moest om die reden de Tour laten schieten.

Dat moet anders, zo is duidelijk. 'Ik wil voor het einde van mijn carrière een keer voor het allerhoogste gaan in de Tour. Dat is een droom die al in mijn achterhoofd zit sinds de tijd dat ik weinig hoop had. Het is al twee of drie jaar geleden dat ik in de Tour echt liet zien wat ik waard was. Na twee jaar de Giro moet ik terug naar de Tour de France, de grootste race ter wereld. Ik wil laten zien wat ik kan, met etappes rond mijn huis.'

Pinot wil echter ook in de koersen van een week goed zijn. 'We beginnen met twee doelstellingen het seizoen: Ik wil in Parijs-Nice of de Tirreno (dat is nog niet vastgelegd) en de Ronde van Catalonië scoren. De Tour wordt mijn tweede grote doel van het jaar. En ik zal als titelverdediger zeker terugkeren in de Ronde van Lombardije. Of weet nog niet zeker of ik de Vuelta doe.' (foto: Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws