Dumoulin gefrustreerd in laatste Tourweek: 'Werd de prooi in plaats van de jager' Tour de France

Dumoulin gefrustreerd in laatste Tourweek: 'Werd de prooi in plaats van de jager'

Door Marijn van den Berge 07 december 2018 | 11:50


Tom Dumoulin heeft een geweldig jaar achter de rug, waarvan de tweede plaats in de Tour de France het hoogtepunt was. Aan het einde van de ronde kende Dumoulin echter nogal wat frustratie, toen hij plotseling dreigde zijn podium te verliezen.

‘Het einde van de Tour kon niet snel genoeg komen’, blikt Dumoulin terug in gesprek met de buitenlandse Procycling. ‘Ik voelde dat ik steeds minder werd, wat erg frustrerend was, omdat ik Geraint Thomas nog aan wilde vallen. Om het nog erger te maken, liep mijn positie plotseling gevaar door Primoz Roglic. In plaats van de jager werd ik opeens de prooi. Dat was niet leuk.’

Die frustratie nam Dumoulin mee in de afsluitende tijdrit, een krankzinnige dag waarop hij eerst zijn snelpak kwijt raakte en er later nog veel onduidelijkheid was rondom de tijdswaarneming. Chris Froome werd aanvankelijk als sneller gegeven. ‘Toen ik terugkeek dacht ik eerst dat ze aan de tijd hadden gezeten om me te laten winnen. Maar het bleek dat de klok te vroeg stopte bij Froome. Zo’n dag verzin je gewoon niet', aldus Dumoulin, die de Tour afsloot met tijdritwinst. (Foto: screenshot)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Tour de France? Check 'm hier!

Cadeautip voor wielerliefhebbers: Cycology T-shirts


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws