Like ons!
[Update] Rotterdam op fiets naar Brussel om Tourstartplannen te ontvouwen

Tour de France

[Update] Rotterdam op fiets naar Brussel om Tourstartplannen te ontvouwen

Rotterdam wil opnieuw de startplaats zijn van de Tour de France. De Zuid-Hollandse stad was in 2010 al het beginpunt van het grootste wielerspektakel ter wereld. Er wordt gemikt op de editie van 2023, 2024 of 2025, meldt RTV Rijnmond.

Wethouder Sven van Langen ziet bereidheid om de Tour wederom naar Rotterdam te halen. 'Ik voel zelf dat Rotterdam naar de Tour snakt. Er zijn veel mensen die naar mij zijn toegekomen met de vraag: Wanneer krijgen we weer een groot wielerevenement?' Ook heeft Van Langen al ideeën over het parcours voor de proloog en eerste etappe die moeten starten in de havenstad. 'Iedereen kent nog de beelden van 2010 over de Erasmusbrug. Die moet sowieso weer in het parcours. Maar we zijn ook bezig met de bouw van een nieuw stadion in Rotterdam-Zuid en het Hart van Zuid. Wellicht kunnen we tijdens de Tourstart ook aan de wereld laten zien wat er van Zuid is gemaakt.'

In 2010 waren de totale kosten voor het evenement tien miljoen euro maar kwam er uiteindelijk zo'n dertig miljoen euro binnen. Die bedragen zijn aan het veranderen maar volgens Van Langen is dat geen enkel probleem. 'Het gaat alleen maar duurder worden. Maar ik geloof dat wij er ook voor kunnen zorgen dat die inkomsten een stuk hoger worden.'

Update - 15 maart 2019 (08.15 uur): Rotterdam legt plannen voor aan ASO

Rotterdam heeft zijn ambities om de Tour de France-start te organiseren kracht bij gezet met een gesprek met de ASO. Burgemeester Aboutaleb en wethouder Sven de Langen zijn in gesprek gegaan met ASO-baas Christian Prudhomme, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Van Langen spreekt van 'een goed gesprek', maar Rotterdam is er volgens hem nog niet. Het is nu aan de stad om een bid uit te brengen, al staat nog open voor welk jaar dit zal zijn. Hans den Oudendammer van Rotterdam Topsport is alvast optimistisch: 'De organisatie komt niet voor niks naar Rotterdam. Ze stelden het zeer op prijs dat Rotterdam zich opnieuw kandidaat stelt. We zijn een zeer kansrijke stad en bovendien de enige kandidaat in Nederland.'

Update II - 3 juli 2019 (09.00 uur): Rotterdam wil Tour binnen vijf jaar

Rotterdam wil in de komende vijf jaar ergens de start van de Tour de France organiseren. De Telegraaf meldt dat een delegatie uit de stad vrijdag naar Brussel fietst om de kandidatuur extra kracht bij te zetten. De stad mikt op de Tourstart in 2023, 2024 of 2025.

De initiatiefnemers krijgen onder meer Erik Breukink en Leontien Zijlaard-van Moorsel mee op de fiets vrijdag. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zwaait de groep fietsers uit. In Brussel zullen de initiatiefnemers hun plannen ontvouwen. (Foto: Tour de France)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven