Like ons!
[Update] Terpstra, Greipel en Barguil krijgen laatste twee wildcards voor Tour

Tour de France

[Update] Terpstra, Greipel en Barguil krijgen laatste twee wildcards voor Tour

Cofidis en Wanty-Groupe Gobert mogen ook in 2019 hun koffers pakken voor de zomer. De twee ploegen kregen donderdag goed nieuws vanuit de organisatie van de Tour de France; ze zijn de eerste twee die een wilcard krijgen.

Via de officiële kanalen reageert men vanuit Cofidis uiteraard opgetogen. De ploeg is een bekende naam in het Tour-peloton, maar bevestiging is altijd fijn. Cofidis laat weten dat het de 23e deelname wordt aan de Tour. 'We zijn trots en blij met deze uitnodiging. De hele ploeg zal het vertrouwen van de ASO niet beschamen in de Tour de France.'

Wanty-Groupe Gobert houdt het vooralsnog bij een bedankje via social media. Ook de Belgische formatie is een vast terugkerend 'gezicht' in de Tour. De afgelopen twee jaar was het met veel vluchtpogingen een frisse wind.

Hilaire Van der Schueren is blij met de uitnodiging. ‘Ik kijk nu al uit naar de geweldige momenten die we gaan beleven.’ Daarmee doelt hij onder meer de eerste etappes in België. ‘Nu moeten we vanaf het begin van het seizoen aantonen dat de ASO zich niet heeft vergist door ons uit te nodigen.’ Guillaume Martin, nummer 21 van de vorige Tour, is ambitieus. ‘Ik heb nog niet honderd procent mijn stempel op de Tour kunnen drukken. Ik dank de ASO voor het vertrouwen in ons.’

Update - 22 maart 2019 (11.24 uur): Terpstra naar de Tour de France

Direct Energie en Arkéa Samsic hebben de laatste twee wildcards voor de Tour de France 2019 gekregen. Dat heeft de ASO vrijdag bekend gemaakt. Vital Concept, de derde en belangrijkste kandidaat voor de laatste twee tickets, valt buiten de boot.

Goed nieuws voor Niki Terpstra, die na vorig seizoen de overstap maakte naar Direct Energie en met de Franse formatie voor ritzeges wil gaan in de Tour. Pim Ligthart maakte ook de overstap met Terpstra. Ook bij Arkéa Samsic zal er opluchting zijn. André Greipel en Warren Barguil zijn daar de twee grote namen, maar ook Bram Welten staat er onder contract.

Volgens ASO-baas Christian Prudhomme was het een lastige beslissing. 'Er was misschien wel voor het eerste unanimiteit. Iedereen op onze afdeling maakt afgezonderd van elkaar een besluit en steeds kwamen dezelfde twee namen naar voren. Maar ondanks dat was het moeilijk om te beslissen, omdat we ook ploegen teleurstellen. We denken aan Jérôme Pineau en zijn Vital Concept-team', vertelt hij aan L'Equipe. (foto: Direct Energie)

Check nu onze Tour de France-pagina en mis niets over deze grote ronde!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven