'Dumoulin moet profiteren van ontwikkelingen en kans op Tourzege grijpen' Tour de France

'Dumoulin moet profiteren van ontwikkelingen en kans op Tourzege grijpen'

Door Marijn van den Berge 18 maart 2019 | 12:36


Tom Dumoulin heeft dit jaar een uitgelezen kans om de Tour de France te winnen. Die conclusie trekt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs van De Telegraaf. Volgens Kerckhoffs moet Dumoulin profiteren van het feit dat veel opkomende renners voor de Giro kiezen.

Kerckhoffs baseert zich op de UAE Tour en de Tirreno-Adriatico, waar Dumoulin werd en wordt verslagen door de nieuwe generatie, die onder meer de broers Yates, Primoz Roglic en Egan Bernal bevat. ‘2019 wordt een overgangsjaar, waarbij de nieuwe en oude generatie om de troon vechten’, denkt Kerckhoffs.

Bij die wisseling van de wacht valt hem echter wat op. ‘Het bijzondere is dat vrijwel alle nieuwkomers zich op de Giro d’Italia richten, terwijl dertigplussers Froome en Thomas voor de Tour de France gaan. Dat biedt Dumoulin misschien dé unieke kans om de Tour te winnen.’

'Dumoulin moet kans in Tour de France grijpen'

Dumoulin heeft echter al gekozen om vol voor de Giro-zege te gaan, op basis van het parcours. Maar Kerckhoffs zou graag zien dat Nederlands’ grootste ronderenner zich aanpast naar hoe de wind waait. ‘Misschien kan hij het beste twee weken vol voor de ritten gaan in de Giro en dan naar huis gaan, om vervolgens frisser dan in 2018 aan de start van de Tour de France te staan. Als de kans zich voordoet, moet je hem grijpen.’ (Foto: screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws