[Update] Coach Team Sky bevestigt mogelijke dubbel Giro-Tour voor Bernal Tour de France

[Update] Coach Team Sky bevestigt mogelijke dubbel Giro-Tour voor Bernal

Door Bram van der Ploeg 21 maart 2019 | 12:55


Een opmerkelijk en interessant bericht uit Spanje. Het Spaanse Marca meldt dat Team Sky nadenkt over de optie om Egan Bernal twee grote rondes te laten rijden dit jaar. Dit zou dan gaan om de Giro d’Italia en de Tour de France.

Bernal gaat (voorlopig) als kopman naar de Ronde van Italië, maar heeft verder geen andere grote doelen op zijn planning staan later in het jaar. Daarom denkt Sky nu na over een Giro-Tour-dubbel voor de jonge Colombiaan, die pas één grote ronde reed.

In de Tour de France zou Bernal dan in een knechtenrol voor Chris Froome en Geraint Thomas rijden, zoals hij dat in de Ronde van Frankrijk van 2018 ook fantastisch deed. Maar er zou nóg een andere optie zijn die Sky overweegt: Bernal alleen de Tour laten rijden en de Giro overslaan.

In dat laatste geval zou Bernal mogelijk schaduwkopman zijn in Frankrijk en is het logisch dat Geraint Thomas de switch naar kopmanschap in de Giro en een andere rol in de Tour de France maakt. ‘Maar voorlopig gaat Egan naar de Giro d'Italia’, zegt een Sky-bron tegen de krant. Na de Ronde van Catalonië komt er een definitief besluit.

Update - 21 maart 2019 (12.50 uur): 

Xabier Artetxe, coach bij Team Sky, heeft tegenover Marca bevestigd dat Egan Bernal na de Giro d'Italia mogelijk ook de Tour de France rijdt. De beslissing zal worden genomen na de Ronde van Catalonië, die op 25 maart van start gaat en eindigt op 31 maart, een dikke maand voor de start van de Ronde van Italië.

De 22-jarige Bernal richt zich vooralsnog alleen op zijn rol als kopman in de Giro. 'Of hij de dubbel Giro-Tour zal rijden, hangt af van hoe hij herstelt. Het is niet een kwestie van gewoon gaan, we willen de ontwikkeling van de renner niet remmen. De ploeg zorgt goed voor zijn renners. We zijn het jaar begonnen met de Giro in onze gedachten, maar er zijn altijd mogelijkheden voor iets anders. Vorig jaar kwam de Tour ook niet in de plannen voor, maar uiteindelijk ging hij en reed hij goed. Wat we ook beslissen, het zal goed doordacht zijn, in overleg met de renner.' (foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws