Bardet niet nerveus richting Tour: 'Boel grote namen in maart al in topvorm' Tour de France

Bardet niet nerveus richting Tour: 'Boel grote namen in maart al in topvorm'

Door Bram van der Ploeg 31 maart 2019 | 09:35


Romain Bardet maakt zich nog geen zorgen om zijn vorm in 2019. De Fransman, die begin dit seizoen mooie ereplaatsen behaalde en keurig vijfde werd in Parijs-Nice, rijdt tot dusverre anoniem rond in de Ronde van Catalonië. 'Ik heb deze training nodig voor de zomer', vertelt hij aan Cyclingnews.

Bardet stelt dat hij dit seizoen maar één groot doel heeft en dat is de Tour de France in juli. De Fransman gaf eerder al aan dat hij serieus denkt te kunnen winnen dit seizoen. In Catalonië rijdt hij steeds net op een gaatje richting de voorste mannen van het klassement. Een goede training dus, net als de Ardense klassiekers die na de Ronde van Catalonië volgen met de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

'Het idee is altijd geweest om in april een mooi blok te racen, om vervolgens rustig aan te doen in mei en in juni mijn beste vorm proberen te zoeken voor juli. Er zijn in maart al een boel grote namen in topvorm, terwijl ik nog redelijk goed ben. Het is nu niet goed genoeg om te winnen, maar dat moet ik dan maar accepteren.' (foto: Strava Romain Bardet)

Check onze Tour de France-pagina!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws