Bakelants vindt keuze Dumoulin jammer: 'Tour-parcours niet zo slecht voor Tom' Tour de France

Bakelants vindt keuze Dumoulin jammer: 'Tour-parcours niet zo slecht voor Tom'

Door Marijn van den Berge 02 april 2019 | 14:59


Jan Bakelants baalt ervan dat Tom Dumoulin ervoor heeft gekozen om eerst de Giro d’Italia te rijden in plaats van vol op de Tour de France te gaan, zoals dat aanvankelijk de planning was. Dat zegt de Belg in podcast Vive le Velo. Volgens de Sunweb-renner had zijn ploeggenoot wel degelijk een grote kans om de Tour te winnen.

Op de vraag of Dumoulin pech heeft dat de ASO en de Fransen graag een Franse Tourwinnaar willen hebben, antwoordt Bakelants: ‘Ik denk het niet. Ik vind het eigenlijk jammer dat hij het niet probeert dit jaar, want ik denk niet dat het parcours voor Tom zo slecht was.’

Vooral op de ploegentijdrit had Dumoulin veel tijd kunnen pakken op de beoogde Fransen die de Tour moeten gaan winnen. ‘Bardet gaat daar al twee minuten aan zijn broek krijgen, want in de Tirreno en de UAE Tour was AG2R laatste in de ploegentijdrit. Daar gaat hij de Tour op verliezen.’

Bakelants: 'Dumoulin één van de beste klimmers ter wereld'

Maar ook het overige parcours is niet zo slecht voor Dumoulin, denkt de oud-renner van AG2R. ‘Op het einde zitten er veel lange cols, maar dat is eigenlijk een lange tijdrit. Dat is niet zo explosief als een col van een paar kilometer. Bovendien is Tom één van de beste klimmers ter wereld’, besluit Bakelants.

Dat Dumoulin niet aan de Tour de France gaat meedoen is overigens zeker niet uitgesloten. Sterker nog, de kans is heel groot dat de Limburger de dubbel rijdt. Na de Giro d’Italia wordt die keuze definitief gemaakt. (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws