Like ons!
Thomas bijna klaar voor Tour de France: 'Niet ver van vorm van vorig jaar'

Tour de France

Thomas bijna klaar voor Tour de France: 'Niet ver van vorm van vorig jaar'

Geraint Thomas zegt bijna klaar te zijn om zijn Tour de France-titel te gaan verdedigen. Sinds zijn zege van vorig jaar hebben we weinig van de Brit gezien, mede doordat hij de teugels flink heeft laten vieren. Maar inmiddels is hij weer bijna in vorm, zo laat hij weten aan de BBC.

‘Ik zou graag weer de Tour de France winnen, maar ik ga mezelf niet de druk opleggen van het moeten. Ik heb het gevoel dat er minder druk is, omdat ik alles bereikt heb wat ik wilde bereiken. Dat betekent niet dat ik minder gemotiveerd ben, ik heb alleen het gevoel dat ik niks meer te bewijzen heb’, zegt Thomas.

Waar we deze winter nog een Thomas met een speklaagje zagen, heeft hij dat inmiddels weggewerkt. ‘Ik ben niet ver van de vorm waarin ik vorig jaar was. Ik weet wat me te doen staat. Ik probeer in de best mogelijke vorm in de Tour te geraken, puur omdat ik die vorig jaar heb gewonnen. Anders was ik misschien naar de Giro d'Italia gegaan.’

Thomas: 'Als ik de Tour niet win, hoop ik dat Froomey of Bernal het doet'

Maar net als vorig jaar staat ook Chris Froome aan de start van de Ronde van Frankrijk en zal ook hij proberen deze te winnen. ‘Ik wil nog steeds graag winnen, maar als ik niet win, hoop ik dat Froomey of Egan Bernal het doet. Maar dat zal zich tijdens de koers wel ontvouwen, net als vorig jaar. Mensen hebben het over Froome of ik, maar er staan nog genoeg andere goede renners aan de start.’ (Foto: Team Sky)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven