Kwiatkowski gelooft in Tourzege: 'Mij kan overkomen wat Thomas is gebeurd' Tour de France

Kwiatkowski gelooft in Tourzege: 'Mij kan overkomen wat Thomas is gebeurd'

Door Jasper den Boon 27 april 2019 | 10:08


Michal Kwiatkowski denkt dat hij op lange termijn de Tour de France kan winnen. De Pool won vorig jaar de Ronde van Polen en de Tirreno-Adriatico, maar zijn beste Tourresultaat is slechts elfde in 2013.

'Ik geloof dat mij kan overkomen wat met Geraint Thomas is gebeurd. Hij reed altijd in de schaduw van Chris Froome. Veel mensen geloofden niet dat hij ooit de Tour kon winnen, maar het speelde wel de hele tijd in zijn achterhoofd. De eerste poging in de Giro viel tegen, maar dan ineens: bam! Vorig jaar viel alles op zijn plaats. Tourwinnaar. Als ik de kans krijg om het team te leiden, kan dat misschien ook voor mij', hoorde Het Nieuwsblad.

Met Egan Bernal, Froome en Thomas zijn is de concurrentie om het kopmanschap groot. Toch wil de voormalig wereldkampioen bij Sky blijven. 'Ik blijf ervan overtuigd dat Team Sky de best mogelijke omgeving is om een klassement te winnen van een grote ­ronde. Als je kopman kan zijn, is Sky de beste optie en ik geloof dat ik die kans op een dag zal krijgen.' (Foto: Jasper den Boon / In de Leiderstrui)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws