Froome baalt, maar mikt op Indurain: 'Weet nog hoe uitgeput mijn lichaam was' Tour de France

Froome baalt, maar mikt op Indurain: 'Weet nog hoe uitgeput mijn lichaam was'

Door Marijn van den Berge 02 mei 2019 | 11:30


Chris Froome kent in de Tour de Yorkshire zijn volgende halte in de reis naar de Tour de France. Daar wil de beste klassementsman van de afgelopen jaren zijn vijfde Tourzege behalen. Maar zijn voorjaar verliep niet helemaal perfect.

Froome trainde op hoogte in Colombia om daarna de Ronde van dat land te rijden. Maar het resultaat was niet helemaal zoals gewenst. ‘Ik trainde er misschien wel te veel en keerde op handen en voeten terug’, verklaart Froome, die oververmoeid de UAE Tour oversloeg, bij onder meer Het Nieuwsblad. Eén mazzeltje: hij rijdt de Giro niet, dus is het effect ook niet heel groot. ‘Ik was er graag opnieuw bij geweest, maar ik weet van de Tour nog hoe uitgeput mijn lichaam was na de Giro.’

In die Tour erna werd Froome derde en dat is niet wat hij dit jaar voor ogen heeft. De Brit wil namelijk voor de vijfde keer de Tour de France winnen. ‘We starten opnieuw met twee leiders: Geraint Thomas en ik. Zo wordt het voor de concurrentie complexer, maar ik zou graag voor de vijfde keer winnen. De laatste die dat deed is Miguel Indurain, nu 24 jaar geleden. Het zou ongelooflijk zijn om in dit tijdperk vijf keer te winnen. Maar het wordt niet makkelijk.’ (Foto: Team INEOS)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws