Ervaringsdeskundige Kelderman: 'Even balen en dan focus op Tour de France' Tour de France

Ervaringsdeskundige Kelderman: 'Even balen en dan focus op Tour de France'

Door Bram van der Ploeg 16 mei 2019 | 15:00


Wilco Kelderman weet precies hoe Tom Dumoulin zich nu voelt. De renner, die zelf nog herstelt van een harde crash eerder dit jaar, vertelt aan de NOS dat hij zijn ploegmaat vooralsnog met rust laat.

Dumoulin en Kelderman zouden het gouden duo moeten worden voor Team Sunweb in de Giro, maar nadat Kelderman zelf voor de start al wegviel, moest Dumoulin na vijf etappes opgeven na een crash. 'Ik heb hem wel een berichtje gestuurd, maar ik weet dat je op zo'n moment honderd berichtjes krijgt en je bent druk met jezelf en hard aan het balen. Je hebt even geen zin om op iedereen te antwoorden.'

Kelderman noemt het verlaten van een grote ronde 'verschrikkelijk'. 'Al die trainingsuren die je ervoor hebt gedaan, dat is ineens over', zo stelt hij. Toch beaamt hij dat het een verleidelijk idee is dat hij en Dumoulin nu samen in de Tour de France kunnen gaan rijden. 'Voor mij is dat wel de planning en voor Tom is het nu even balen en dan de focus op de Tour. Dat lijkt mij wel het beste, ja. Ik neem aan dat hij rustig kan herstellen en dan weer kan opbouwen.' (foto: Instagram Dumoulin)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws