[Update] Valverde bevestigt deelname Tour: 'Met het team de Tour winnen' Tour de France

[Update] Valverde bevestigt deelname Tour: 'Met het team de Tour winnen'

Door Arnout Tamerus 09 juni 2019 | 12:14


(28 mei 2019) Alejandro Valverde moest geblesseerd afzeggen voor de Giro d’Italia. Hij kampt met een botoedeem op het heiligbeen en voelde zich verder ook niet fit. Door deze afzegging liggen er echter wel kansen. En die kansen komen uit Frankrijk.

Volgens het Spaanse Marca zal Valverde namelijk de Tour de France rijden. Eind 2018 sprak Valverde uit de Tour de France over te slaan, omdat hij liever de Giro reed en hij niet meer kan genieten van de Tour de France. In de Giro zou hij samen met Mikel Landa kopman zijn.

Blessureleed gooide dat plan in de war en dus is er volgens Marca besloten om tóch naar de Tour de France te gaan. Daar is Valverde schaduwkopman naast Nairo Quintana en Mikel Landa. Later in het jaar rijdt de wereldkampioen dan ook nog de Vuelta samen met Quintana, om af te sluiten op het WK.

Valverde keert op 20 juni terug in de koers als hij aan de start van de Route d’Occitanie staat.

Update - 6 juni 2019 (19.30 uur): Valverde: 'Weet nog niet of ik naar Tour ga'

Alejandro Valverde weet nog niet zeker of hij de Tour de France gaat rijden. Spaanse media wisten dat eerder te meldden, maar uit een interview met Esquire blijkt dat de deelname van de wereldkampioen nog niet zeker is.

‘Ik weet nog niet of ik naar de Tour de France ga. Mijn afwezigheid in de Giro heeft de plannen een beetje veranderd’, zegt Valverde. ‘Het opent deuren naar een programma dat we andere jaren hebben gereden. Maar voor ik zeker weet dat ik naar de Tour ga, wil ik weer een goed gevoel krijgen en zeker weten dat alles goed zit’, aldus Valverde, doelend op zijn eerdere blessure en zijn slechte vorm.

Eerder sprak Valverde uit absoluut niet meer naar de Tour de France te willen en ook nu spreekt hij uit dat hij de Giro en de Vuelta veel fijner vindt om te rijden. ‘Iedereen kijkt ernaar en dat maakt het veel stressvoller, binnen en buiten het peloton. Daarvoor is het voor een renner fijner om de Giro en de Vuelta te rijden. Maar op sportniveau is het een koers waarin niemand voor de tweede plaats gaat en waar iedereen 100% geeft.

Update II - 9 juni 2019 (12.15 uur): Valverde: 'Ik ga Quintana of Landa helpen de Tour te winnen'

Valverde gaat dan toch van start in de Tour de France in juli. De wereldkampioen laat tegenover Marca weten dat hij naar de Tour gaat. 'Om Nairo (Quintana, red. ) of Mikel (Landa, red.) te helpen de Tour te winnen. Dat is een heel belangrijk doel voor ons. Ik hoop dat wij als team de Tour winnen en de dominantie van Team INEOS doorbreken.'

Valverde stelt dus het teambelang voorop. Daar heeft hij naar eigen zeggen geen moeite mee: 'Het is moeilijk om te helpen als je dertig jaar oud bent en denkt dat je ook kunt winnen, omdat je ziet dat je kunt winnen. Ik ben nu 39 jaar oud en wat ik wil is dat het team wint en dat ik mijn best doe.'

De regenboogtrui om de schouders van Valverde zorgen er ook voor dat hij wat minder hongerig is. Wellicht helpt hem dit ook bij het aan de kant schuiven van zijn eigen ambities. Hierover zegt de Spanjaard: 'Het is speciaal om de regenboogtrui te hebben. Het is alsof je een koers wint, maar dat dan heel het jaar. Overal waar je naar toe gaat, lijkt het alsof je hebt gewonnen. Misschien is dat wel de reden dat ik dit jaar maar een koers heb gewonnen en zes tweede plaatsen behaalde. Om te winnen moet je hongerig zijn en het dragen van deze trui geeft een beetje ontspanning.' (Foto: Movistar / Lapresse)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws