Like ons!
Sunweb optimistisch over kansen Dumoulin: 'Kunnen Tour in goede vorm halen'

Tour de France

Sunweb optimistisch over kansen Dumoulin: 'Kunnen Tour in goede vorm halen'

Tom Dumoulin weet nog niet zeker welke route hij richting de Tour de France gaat bewandelen, maar in ieder geval is zeker dat alles op de Ronde van Frankrijk gezet gaat worden. Ook al is de voorbereiding niet perfect vanwege een in de Giro opgelopen knieblessure, men denkt er niet aan te switchen naar de Vuelta.

Dumoulin rijdt het Critérium du Dauphiné of de Ronde van Zwitserland richting de Tour. De Dauphiné begint echter zondag en dus is het onduidelijk of de knie van Dumoulin al hersteld is. Hij traint altijd nog niet voluit. ‘Als ik nu een boek zou schrijven over de ideale voorbereiding op een grote ronde, zou ik deze periode absoluut anders invullen’, zegt Hendrik Werner, trainer bij Sunweb, tegen het Algemeen Dagblad.

Maar toch wil Werner niet pessimistisch zijn en ziet hij niet in waarom het Tour-plan niet zou slagen. ‘Als je realistisch kijkt, zie je dat Tom slechts één week niet heeft gefietst. In de Giro was hij supergoed in vorm en dat is nu niet ineens weg. Daarom zou ik op dit moment zeggen dat we de Tour in goede vorm kunnen halen. Ik ben niet bang voor problemen. Als Tom de juiste stappen blijft zetten, zie ik het positief in’, besluit Werner bij het AD. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven