Landa ambitieus na Giro-teleurstelling: 'Ga Tour de France proberen te winnen' Tour de France

Landa ambitieus na Giro-teleurstelling: 'Ga Tour de France proberen te winnen'

Door Marijn van den Berge 04 juni 2019 | 09:34


Mikel Landa greep met een verschil van acht seconden naast het Giro-podium, maar heeft zijn focus alweer verlegd. Over niet al te lange tijd start de Tour de France en daar wil de Spanjaard weer gewoon knallen.

Landa ging als kopman van Movistar naar de Giro, maar had voor zijn eigen ambities pech dat ploeggenoot Richard Carapaz het roze pakte. Echter begon hij de Giro ook met allergieën en reed hij niet al te beste tijdritten.

Wat dat laatste betreft zit het in de Tour de France wel snor voor Landa en dus heeft hij voor de Ronde van Frankrijk grote ambities. ‘Ik start met dezelfde ambitie als in de Giro en met het idee om de Tour te winnen.’

‘Het zal lastig worden met de zware concurrentie, maar ik ga proberen te winnen’, zegt Landa over de Tour. Concurrentie krijgt hij van onder meer Chris Froome, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Thibaut Pinot en Romain Bardet. Maar wellicht ook gewoon weer vanuit Movistar zelf. Met Nairo Quintana en Alejandro Valverde heeft de ploeg nóg twee kopmannen voor de Tour. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws