Like ons!
[Update] Martinez definitief niet naar Tour: 'Had sleutelrol in onze plannen'

Tour de France

[Update] Martinez definitief niet naar Tour: 'Had sleutelrol in onze plannen'

Daniel Felipe Martinez zal niet van start gaan in de Tour de France, zo meldt Nuestro Ciclismo. De jonge Colombiaan, een belangrijke kandidaat voor de witte trui, is gevallen tijdens een training en daarbij brak hij zijn duim en rechterhand.

Martinez was met een aantal ploeggenoten aan het trainen toen hij hard onderuit ging. Hij wordt woensdag geopereerd in Medellin (Colombia) en moet daarna te lang herstellen om de Tour nog te halen. Ook kan er een streep door zijn deelname aan de Route d'Occitanie, eind juni. 

De 23-jarige Martinez reed tot dusverre een indrukwekkend seizoen. Hij werd Colombiaans kampioen tijdrijden, hij werd derde in de Ronde van Colombia, hij won een etappe in Parijs-Nice en eindigde als twintigste in een zware Luik-Bastenaken-Luik. Als luxeknecht van Rigoberto Uran was de Tour zijn volgende doel, maar daar kan dus een streep doorheen.

Update - 6 juni 2019 (23.10 uur): Martinez: 'Ik ben erg teleurgesteld'

Via een persbericht laat EF Education First Pro Cycling Team weten dat Daniel Felipe Martinez definitief niet naar de Tour de France gaat. Het jonge Colombiaanse talent heeft bij een val op zijn handen meerdere botbreuken in zijn handen opgelopen en zal minimaal twee maanden moeten herstellen. 

Directeur Jonathan Vaughters zegt hierover: 'Natuurlijk gaan we Dani missen in de Tour aangezien hij een sleutelrol had in onze plannen. Maar de Tour zit vol met verrassingen en wij hebben er simpelweg eentje een beetje vroeg gehad.'

Het lijdend voorwerp in de kwestie, Martinez zelf, laat in het persbericht weten teleurgesteld te zijn. 'Ik heb ongeveer twee maanden aan herstel voor me. Mijn handen doen veel pijn en ik niks doen zonder hulp. Ik ben erg teleurgesteld dat ik de Tour de France moet missen. Hier heb ik veel voor getraind. Maar dit is hoe wielrennen is.' (foto: EF Education First Pro Cycling Team/Eder Garcés - Fedeciclismo)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven