Like ons!
Kruijswijk niet bang voor hoofdrol Roglic: 'Hij zal mij helpen waar mogelijk'

Tour de France

Kruijswijk niet bang voor hoofdrol Roglic: 'Hij zal mij helpen waar mogelijk'

Steven Kruijswijk draait er in een interview met Wielerrevue niet omheen; hij wil dit jaar het podium halen in de Tour de France. De Nederlander voelt dat hij stappen blijft maken en de Tour van 2018, met zijn lange aanval naar de Alpe d'Huez, heeft hem vertrouwen gegeven.

'Ik moet ervoor zorgen dat ik nog net iets beter ben dan vorig jaar en dan gaan we het zien. Misschien moet ik na drie weken wel concluderen dat ik zesde ben geworden en daar toch tevreden mee moet zijn', aldus Kruijswijk, die geen vrees heeft dat Primoz Roglic hem opnieuw een plek in de spotlights ontneemt. 'Hij gaat in principe niet voor het klassement en zal mij helpen waar mogelijk. Hij zal niet expres de gele trui verliezen, maar in principe is het de bedoeling dat hij voor dagzeges gaat strijden en ik voor het algemeen klassement.'

Kruijswijk: 'Soms is het moeilijk om alleen maar te trainen'

Kruijswijk vindt in principe een parcours op zijn maat. Hij zal niet veel tijd verliezen in de tijdrit doordat de echte specialisten slechts één tijdrit krijgen en er wordt veel op hoogte geklommen, waar Kruijswijk naar eigen zeggen goed tegen kan. Op hoogtestage hoopt de Nederlander alles gedaan te hebben om top te zijn. 'Zelf heb ik niet zoveel koersdagen voorafgaand aan de Tour de France. Soms is het moeilijk om alleen maar te trainen, terwijl de rest van het peloton koerst. Maar je weet waar je het voor doet: om goed te zijn in de Tour de France.'

Tijdens 'gevarieerde trainingen' heeft Kruijswijk ook gewerkt aan zijn explosiviteit. Hij bootste koerssituaties na en kreeg in koersen van een week al de bevestiging dat hij stappen maakt. 'Het was niet mijn sterkste punt, maar ik denk dat ik er de nodige stappen in heb gezet. Wil je in de grote rondes meedoen op de beslissende momenten, dan moet je ook enigszins explosief zijn.' (foto: Strava Kruijswijk)

Koop hier de Tour-special van Wielerrevue. 

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

3 reacties

3 reacties

 1. Ennie Quipere

  Ennie Quipere

  10 Jun 2019 om 10:51

  Quote van Aart Planck
  Je kunt het niet loslaten, hè, dat multiculturele in het NL wielrennen. Ga eens een weekje naar Slovenië, Geert, je zult leren dat ze daar niet half zo kleingeestig zijn als in NL.
  Ach, dat multiculturele valt wel mee, ik vermoed dat onze Sloveense vriend, net als Menchov destijds, NL nauwelijks op de kaart kan aanwijzen. En vergeet niet de talloze NL renners die vanwege diverse klimatologische omstandigheden, domicilie in Monaco hebben gekozen... Het enige dat ik geduldig probeer uit te leggen, is dat ik niet inzie waarom ik zou moeten supporteren voor een buitenlandse renner die het vertikt om te "knechten" voor een NL renner, wanneer deze als kopman naar voren wordt geschoven. Bij GIANT wisten ze daar en paar jaar geleden wel raad mee! Dat jij e.e.a. uitlegt zoals je doet zou bij mij boosheid kunnen opwekken, maar dat gaat wel weer over, jouw domheid daarentegen helaas niet... In dat verband verwijs ik ook graag naar de verkiezingsuitslag van vorig jaar juni in Slovenie....... En de winnaar is......Inderdaad, een anti-migratie partij!
 2. Aart Planck

  Aart Planck

  9 Jun 2019 om 09:33

  Je kunt het niet loslaten, hè, dat multiculturele in het NL wielrennen. Ga eens een weekje naar Slovenië, Geert, je zult leren dat ze daar niet half zo kleingeestig zijn als in NL.
 3. Ennie Quipere

  Ennie Quipere

  9 Jun 2019 om 07:13

  'Hij gaat in PRINCIPE niet voor het klassement en zal mij helpen waar mogelijk. Hij zal niet expres de gele trui verliezen, maar in PRINCIPE is het de bedoeling dat hij voor dagzeges gaat strijden en ik voor het algemeen klassement.' Slappe hap, vergeet het maar!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven