Like ons!
Jumbo-Visma verandert plannen; Van Aert maakt verrassend debuut in Tour de France

Tour de France

Jumbo-Visma verandert plannen; Van Aert maakt verrassend debuut in Tour de France

Wout van Aert gaat zijn debuut maken in de Tour de France. Dat heeft hij laten weten aan Sporza en is ook bevestigd door Jumbo-Visma. Dat is opmerkelijk, want aanvankelijk werd dat niet opgenomen in zijn programma, nadat hij al een klassiek voorjaar en een crosswinter achter de rug heeft.

‘Het is een heel mooie kans die ik krijg van de ploeg’, zegt Van Aert bij Sporza. Vooral is Van Aert blij dat hij mag starten in een Tour die in België start. ‘Voor mij is dat uniek.’ Van Aert vervangt Primoz Roglic in de selectie van Jumbo-Visma. ‘Hij is heel vermoeid uit de Giro gekomen. Daarom heeft de ploeg beslist om de Tour-selectie te wijzigen.’

Van Aert was al met Kruijswijk en co. op hoogtestage, maar dat was aanvankelijk vooral in voorbereiding op de Dauphiné. Echter heeft Van Aert zich in de Sierra Nevada misschien wel in de Tour-selectie gefietst. ‘De mensen binnen Jumbo-Visma zeggen dat ik er klaar voor ben. Zelf zie ik het natuurlijk ook helemaal zitten.’

Tour-rol Van Aert: 'Groenewegen en Kruijswijk helpen'

Van Aert zal een multifunctionele rol krijgen in de Tour-selectie van Jumbo-Visma. ‘Ik zal zeker in dienst van de ploeg rijden. Ik krijg een plek in de sprinttrein rond Dylan Groenewegen en ik moet ook Steven Kruijswijk goed helpen te positioneren in de etappes die niet in het hooggebergte plaatsvinden.’ Na de Tour neemt Van Aert rust voor zijn naderende veldritseizoen.

Ook Laurens de Plus maakt zijn debuut in de Tour de France, nadat hij als meesterknecht van Roglic ziek moest opgeven in de Giro d’Italia. Naast de twee Belgen gaan Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, George Bennett, Amund Gröndahl Jansen, Tony Martin en Mike Teunissen naar Frankrijk. Robert Gesink mist dus ook de Tour de France na zijn sleutelbeen- en bekkenbreuk. (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Poll

Stelling: Van Aert zijn Tour-debuut laten maken is een goede keuze van Jumbo-Visma

5 reacties

5 reacties

 1. Ennie Quipere

  Ennie Quipere

  10 Jun 2019 om 14:58

  Kruijswijk is met v. Aert op hoogtestage geweest en zal ondervonden hebben dat die in ieder geval een loyale gemotiveerde kracht is. Het kan ook betekenen dat Plugge er nog niet uit is met Roglic en hem op die manier onder druk wil zetten, net als destijds met Slagter, hoewel die einde contract was.....
 2. 19.8

  19.8

  10 Jun 2019 om 13:59

  Quote van Aart Planck
  :-) En hij vervangt Roglic. Valt er i.i.g. niets meer te zaniken door ons forum-meesterbrein:-)
  Vind het begrip "buitenlander" sowieso lastig.
  Ik kom zelf uit Hasselt en heb qua cultuur en taal meer gemeen met iemand uit Maastricht dan met b.v. iemand uit de Ardennen.
  En zo heeft de gemiddelde Noord-Brabander meer gemeenschappelijk met een Vlaming dan met een Fries.
  Dus ja; wat is nu eigenlijk precies een buitenlander in deze tijden van vervagende grenzen ; )
 3. Aart Planck

  Aart Planck

  10 Jun 2019 om 12:37

  :-) En hij vervangt Roglic. Valt er i.i.g. niets meer te zaniken door ons forum-meesterbrein:-)
 4. 19.8

  19.8

  10 Jun 2019 om 12:21

  Van Aert een buitenlander? Amai! ; )
 5. Aart Planck

  Aart Planck

  10 Jun 2019 om 12:09

  Slimme zet. Nog een sterke buitenlander die Roglic kan ondersteunen om het onafwendbare falen van Kruiswijk te compenseren.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven