Like ons!
Kruijswijk tipte Van Aert hoogstpersoonlijk voor Tour: 'Wat een klasbak, zeg'

Tour de France

Kruijswijk tipte Van Aert hoogstpersoonlijk voor Tour: 'Wat een klasbak, zeg'

Het was een grote verbazing voor zo’n beetje elke wielervolger: Wout van Aert namens Jumbo-Visma naar de Tour de France. De Belg werd gekozen om een vermoeide Primoz Roglic te vervangen in de Tour. Waarom Jumbo-Visma voor uitgerekend Van Aert koos? Misschien wel door kopman Steven Kruijswijk zelf.

‘Roglic kwam niet zo goed door het slotweekend van de Giro, waarna hij wijselijk besloot de Tour over te slaan. En omdat Robert Gesink niet topfit raakte voor juli, hadden we ineens twee plaatsen voor klimmers vacant in onze Tourploeg’, vertelt Merijn Zeeman van Jumbo-Visma aan Het Nieuwsblad. Die andere plek wordt opgevuld door Laurens De Plus die ‘een geluk bij een ongeluk’ uitviel in de Giro.

‘Maar we zochten dus nog een renner en toen hoorde ik dat het zo goed klikte tussen Kruijswijk en Wout’, vervolgt Zeeman. De twee trainden samen op hoogte en daar doken we eerder wat cijfers van op. ‘Stevie belde me zelfs en zei: ‘Wat een klasbak is die Van Aert, zeg. Denk maar eens aan hem voor de Tour.’’ Vrijdag werd na goede gesprekken met alle partijen de knoop doorgehakt, weet Het Nieuwsblad. Misschien wel dankzij de tip van Kruijswijk. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven