Like ons!
Van Aert over 'het grote onbekende': 'Geef het beste en hoop in Parijs te raken'

Tour de France

Van Aert over 'het grote onbekende': 'Geef het beste en hoop in Parijs te raken'

Het was Steven Kruijswijk die Jumbo-Visma de tip gaf om Wout van Aert mee te nemen naar de Tour de France. Van Aert moest er even over nadenken en voor overleggen, zo vertelde hij, maar kon toch moeilijk nee zeggen.

‘Mijn eerste reactie was: ‘Oei, is dat niet wat snel?’ Ik ben een jongen die graag bij het plan blijft’, vertelt Van Aert. ‘Maar ik hoef na de Tour alleen nog de Prudential Ride London te rijden en dan zit mijn wegseizoen erop. Dan kan ik in alle rust op vakantie, maar me ook geleidelijk voorbereiden op een goede en volledige crosswinter. Dat is een grote plus’, vertelt Van Aert tegen Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Hij nam de beslissing na het bezoekje van Merijn Zeeman echter niet alleen. ‘Sarah (vrouw van Van Aert, red.) had het laatste woord. Uiteindelijk ziet haar zomer er nu ook anders uit. Ineens ben ik vier weken weg. Als zij er niet achter stond, zou ik niet zijn gegaan. Ik vond het belangrijk dat ze ermee akkoord ging.’ Dat akkoord kreeg hij.

In de Ronde van Frankrijk zal hij Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk helpen in hun doelen. ‘Ik geef het beste van mezelf en we zien wel wat er op mijn pad komt. Hopelijk raak ik in Parijs en word ik er beter van. Ik lag altijd de Tour in de zetel te kijken. Misschien komen er nu ook veel momenten waarop ik zal denken: lag ik nu maar in de zetel te kijken naar de Tour’, lacht Van Aert. ‘Het grote onbekende is dat ik nog nooit langer dan een week achter elkaar heb gekoerst.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven