[Update] 'Medisch gezien geen reden om deelname Tour in twijfel te trekken' Tour de France

[Update] 'Medisch gezien geen reden om deelname Tour in twijfel te trekken'

Door Bram van der Ploeg 13 juni 2019 | 16:48


Tom Dumoulin was enkele dagen goed gemutst. Na de eerste etappe in de Dauphiné maakte hij zich misschien nog wat zorgen, maar na een dag in de vlucht in de tweede etappe was hij positief. Een derde plaats in de tijdrit van woensdag heeft zijn vertrouwen wat terug geworpen. 

'Ik hoop dat het eens mijn kant op komt, maar dat lukt de laatste maanden even niet. Ik weet dat het ook helemaal niet kan, realistisch gezien, maar het frustreert mij dat ik op dit moment geen wedstrijden kan winnen', aldus Dumoulin na de tijdrit in het Algemeen Dagblad.

Dumoulin verbond zijn lot aangaande een Tourstart aan de Dauphiné, maar ook nu hij daar drie etappes met succes uitreed, heersen er twijfels. 'De Tour halen zou wel moeten lukken. Maar het ligt eraan of ik dat wel moet willen als die knie niet honderd procent is. Als die knie niet verbetert, of ik de vorm die ik nu heb niet kan uitbreiden, dan heeft het voor mij niet zoveel zin. Op dit moment heb ik dat boek zeker nog niet dichtgedaan. Want het is verbeterd de afgelopen weken, maar het gaat mij gewoon nog niet snel genoeg.'

Update - 13 juni 2019 (16.45 uur): Team Sunweb rekent op Tour Dumoulin

Tom Dumoulin mag dan twijfelen of deelname aan de Tour de France slim is, Team Sunweb gaat ervan uit dat de kopman gewoon van start gaat in Brussel. Een woordvoerder van de ploeg laat aan De Limburger weten dat er geen twijfels zijn over het herstel van Dumoulin. 'Er is medisch gezien geen reden om deelname in twijfel te trekken.'

'De metaalsplinter lijkt geen issue en is zeer klein. Een operatie is op dit moment niet nodig, tenzij het gaat ontsteken', zo klinkt het verder. Dumoulin beaamt in interviews al dagen dat het beter gaat met de knie, maar dat het herstel in zijn ogen niet snel genoeg gaat. (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws