Like ons!
'Malle kip' Gesink mist Tour: 'Stevie moet volledig op iemand kunnen bouwen'

Tour de France

'Malle kip' Gesink mist Tour: 'Stevie moet volledig op iemand kunnen bouwen'

Geen Tour de France voor Robert Gesink nadat hij eerder ook de Giro moest missen vanwege een gebroken sleutelbeen en een gebroken bekken. Een teleurstelling voor Jumbo-Visma en Gesink zelf. Maar de Vuelta is wel een mooi doel voor de Varssevelder.

‘Natuurlijk is het zuur, maar ik heb wel ergere dingen meegemaakt’, zegt Gesink tegen De Telegraaf. ‘Het gaat heel goed, al merkte ik dat de aansturing in mijn rechterbeen best wel weg was. Maar ook dat ging steeds beter. Ik heb in Andorra een paar zware trainingsblokken gedraaid en aan de hand daarvan was ik positief.’ Ook de breuken zijn inmiddels volledig genezen.

Maar toch, ondanks de positieve ontwikkelingen, geen Tour de France voor Gesink. ‘Ik heb er hard voor gewerkt, maar als dat was gelukt was er meer tussen hemel en aarde geweest. Ik heb vorige week met mijn arts besloten dat het geen zin heeft om als een malle kip door te gaan. Als je je realiseert dat je de Tour mist, komt dat wel even binnen ja.’

Gesink is echter ook realistisch genoeg om te stellen dat het goed is dat hij de Tour mist. ‘Ik ben misschien op tachtig procent. Stevie (Steven Kruijswijk, red.) heeft iemand nodig op wie hij volledig kan bouwen. Als je dat niet kan bieden, moet je niet meegaan.’ Mentaal is Gesink er in ieder geval wel bovenop. ‘Iedere renner heeft te maken met tegenslagen. Ik heb vorig jaar 32000 kilometer op de fiets gezeten, dan is het niet gek dat het af en toe misgaat.’

Gesink naar Ronde van Polen en Vuelta

De doelen van Gesink liggen nu later in het jaar: ‘Ik ben nu aan het toewerken naar de Ronde van Polen begin augustus en daarna wil ik aan de start verschijnen in de Ronde van Spanje’, besluit Gesink bij De Telegraaf. (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven