Kelderman pept Dumoulin op voor Tour: 'Hoop dat hij knie uit hoofd kan zetten' Tour de France

Kelderman pept Dumoulin op voor Tour: 'Hoop dat hij knie uit hoofd kan zetten'

Door Marijn van den Berge 18 juni 2019 | 08:23


Ze zitten een beetje in hetzelfde schuitje: Tom Dumoulin en Wilco Kelderman. De een sukkelt met zijn knie, de ander is zojuist terug van een blessure, maar ging alweer onderuit. Beiden hebben ze maar één doel: de Tour de France.

‘We proberen elkaar op te peppen en met een positieve blik kijken naar hoe we ons kunnen klaarstomen voor de Tour’, zegt Kelderman tegen De Telegraaf. ‘Ik hoop dat Tom dat nu kan opbouwen en dat hij die knie uit zijn hoofd kan zetten. Als je je constant afvraagt of het goed komt, vreet dat aan je’, weet Kelderman.

Kelderman brak eerder zijn sleutelbeen en nekwervel, maar is weer fit en waarschijnlijk op tijd in vorm voor de Tour de France. ‘Ik heb er in ieder geval keihard voor gewerkt. Met deze week (Ronde van Zwitserland, red.) en nog wat trainingen, ga ik niet ver van mijn topvorm af zijn en dan kan ik in de Tour verder groeien.’

Als alles goed gaat rijdt Kelderman daar in dienst van Dumoulin, maar zelf hoopt hij ook nog op kansen. Maar die liggen dan later in het jaar. ‘Ik wil graag nog een keer laten zien dat ik in een grote ronde voor het podium kan gaan. En ja, de Vuelta is dan zeker een optie.’ (Foto: Sirotti)

Poll

Tom Dumoulin moet de Tour hoe dan ook overslaan vanwege zijn knieblessure


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws