[Update] Gaviria maakt rentree in Ronde van Polen na blessureleed Tour de France

[Update] Gaviria maakt rentree in Ronde van Polen na blessureleed

Door Marijn van den Berge 30 juli 2019 | 10:11


Fernando Gaviria is een groot vraagteken voor deelname aan de Tour de France. Dat heeft Giuseppe Saronni van UAE Emirates laten weten aan Tutto Bici. De sprinter moest opgeven in de Giro d’Italia vanwege knieproblemen en heeft deze nog steeds.

‘Gaviria moest in de Giro opgeven met pijn in de linkerknie. Ook nu heeft hij nog last van irritatie. Onze orthopeed doet er alles aan om dit op te lossen’, vertelt Saronni. Gaviria won nog wel een etappe in de Giro, maar moest in etappe 7 opgeven.

‘Het is duidelijk dat hij in deze omstandigheden niet kan deelnemen aan zo’n zware en selectieve wedstrijd’, vervolgt Saronni, die opmerkt dat Gavirias Tour-deelname dan ook zeer onzeker is. ‘Het vraagteken is groot.’

Selectie UAE Emirates voor Tour de France

UAE Emirates gaat in ieder geval met Daniel Martin, Rui Costa, Alexander Kristoff, Sven Erik Byström, Oliviero Troia en Sergio Henao naar de Tour. Daar komt Marco Marcato of Rory Sutherland bij. Normaliter wordt de laatste plaats opgevuld door Gaviria, maar dat is nu maar de vraag.

Update - 20 juni 2019 (11.38 uur): Kansen Gaviria 50-50

De kans dat Fernando Gaviria de Tour de France rijdt, is volgens teammanager Joxean Fernandez Matxin 50-50. Tegenover Cyclingnews laat hij weten dat de Colombiaan in de komende dagen specifieke trainingen zal doen om te kijken of de Tour realistisch is. Op maandag valt de beslissing. 'Dan hebben we een beter idee. We kennen zijn wattages, zijn piekvermogen en spiermassa en we moeten zien hoe hij er richting die cijfers voor staat. Daarna nemen we een beslissing.'

Fabio Aru is mogelijk de verrassende vervanger van Gaviria, mocht de sprinter thuis blijven. Aru maakte in de GP Lugano succesvol zijn rentree en in de Ronde van Zwitserland reed hij na een verrassend goede tijdrit tot dusverre zonder problemen mee. De laatste dagen in de bergen in Zwitserland moeten uitwijzen of Aru misschien sneller dan verwacht fit en in vorm is, om alsnog mee te gaan naar de Tour.

Het zou in dat geval een déjà vu betekenen voor de Vuelta-winnaar uit 2015. In 2017 lag Aru er ook maanden uit, alvorens hij vlak voor de Tour plots in goede vorm zijn rentree maakte in de Dauphiné. Hij werd er vijfde en ging alsnog naar de Tour de France met Astana. In die Tour won hij een rit, droeg hij enkele dagen het geel en werd hij uiteindelijk vijfde in eindrangschikking. Bronchitis zorgde toen voor het uitblijven van een kans op het podium.

Update II - 24 juni 2019 (08.26 uur): Gaviria mist Tour de France

Fernando Gaviria zal de Tour de France definitief moeten missen. Dat meldt het Colombiaanse El Tiempo. De sprinter is niet op tijd hersteld van een knieblessure, waardoor hij ook al opgeven in de Giro d’Italia. De ploeg wil Gaviria nu laten herstellen en dan naar de Vuelta sturen. Wie Gaviria vervangt in de Tour is nog niet bekend. Mogelijk zou er een verrassende rentree van Fabio Aru aanstaande zijn.

Update III - 30 juni 2019 (08.31 uur): Gaviria na Tourdeceptie naar de Vuelta

Fernando Gaviria zal de Vuelta rijden, nadat hij definitief niet naar de Tour de France kan door een knieblessure. Oorspronkelijk zou Alexander Kristoff in de Tour in dienst rijden voor Gaviria, alvorens de Noor in de Vuelta voor eigen kansen mocht gaan. Dat wordt nu anders. 'Het lijkt erop dat Fernando nu de Vuelta rijdt en ik alleen de Tour', zo vertelt hij aan Procycling.no

Kristoff is blij met de omslag, ook al komt die tot stand door een blessure bij zijn ploeggenoot. 'Dit is wat ik eigenlijk wilde. Ik moest eigenlijk naar de Tour om de sprint aan te trekken, dus wilde ik naar de Vuelta om ook voor mijn eigen kans te gaan. Dat was ook de reden waarom ik in enkele wedstrijden vroegtijdig ben afgestapt, anders zou ik te veel koersdagen hebben gehad. Nu ik de Vuelta niet rijd, is dat geen probleem meer.'

Update IV - 30 juli 2019 (10.10 uur): Gaviria maakt rentree in Ronde van Polen

Fernando Gaviria keert na zijn blessureleed terug in koers in de Ronde van Polen. Dat heeft UAE Emirates laten weten middels een persbericht. ‘De Ronde van Polen wordt belangrijk voor me, omdat het mijn rentree is na mijn gedwongen rustperiode wegens knieproblemen. Ik kijk ernaar uit om de sfeer weer te proeven en ik ben benieuwd naar mijn niveau na een hoogtestage’, zegt Gaviria. Diego Ulissi is kopman van de UAE-ploeg in Polen en ook Valerio Conti komt terug na blessureleed.

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws