Like ons!
Nibali beslist later over Tour-doelen; Bardet slaat Frans kampioenschap over

Tour de France

Nibali beslist later over Tour-doelen; Bardet slaat Frans kampioenschap over

Romain Bardet en Vincenzo Nibali werken allebei op hun eigen manier toe naar de Tour de France. Bardet laat via zijn ploeg weten dat hij de Franse kampioenschappen op de weg overslaat, Nibali gaat op een hoogtestage.

De beslissing van Bardet om niet te gaan voor de nationale driekleur staat volledig in dienst van Tour. AG2R laat in een persbericht weten dat de Franse kopman zijn voorbereiding op de Tour zal afronden met enkele verkenningen. 'Het Frans kampioenschap is een bochtig parcours waar Bardet weinig ambities had', aldus ploegbaas Vincent Lavenu. Bardet zelf stelt dat hij goed heeft nagedacht over het besluit.

Slongo: 'Tour zonder druk rijden'

Voor Nibali is de voorbereiding op de Tour sowieso al anders. Na een zware Giro d'Italia (waarin hij tweede werd) werd hij nog zevende in de GP Lugano. Daarna volgde een periode van rust, alvorens hij deze week met ploegmaat Damiano Caruso en coach Paolo Slongo op hoogtestage ging in Livigno. Hij keert pas één dag voor het Italiaans kampioenschap op de weg (dat op 30 juni wordt verreden) terug.'

De hoogtestage zal moeten uitwijzen met welke ambities Nibali naar de Tour trekt. Hoewel hij meteen na de Giro aangaf voor ritzeges en de bollentrui te willen gaan, kan dat nog veranderen. 'Het is de bedoeling om de Tour zonder druk te rijden. We willen een etappe winnen en eventueel een trui veroveren. Maar we beslissen pas vlak voor de start, afhankelijk van het herstel en de conditie. Op dit moment moet hij vooral mentaal herstellen', aldus Slongo tegenover Blasting News. (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven