Tijd dringt voor stage Dumoulin: 'Nog korter gaan, heeft voor mij geen zin' Tour de France

Tijd dringt voor stage Dumoulin: 'Nog korter gaan, heeft voor mij geen zin'

Door Bram van der Ploeg 20 juni 2019 | 12:04


Mocht Tom Dumoulin nog op hoogtestage willen, dan begint de tijd langzaamaan te dringen. In het Algemeen Dagblad vertelt zijn trainer Hendrik Werner dat een stage van minder dan negen dagen eigenlijk geen zin heeft. 

Dumoulin stelde die stage vooralsnog uit vanwege de pijn in zijn knie. Volgens Werner is er nog wel tijd. 'Het zou nu al vrij kort zijn, maar in het algemeen kan ook een hoogtestage van tien á elf dagen prima werken. Dan heb je al echt wat effecten. Nog korter gaan, heeft voor mij geen zin. Je hebt dan door de adaptatieperiode in het begin bijna geen dag meer over om überhaupt de specifieke kwaliteitstrainingen met echt wat klimwerk te doen.'

De gekwetste Dumoulin zal dus ergens in deze week nog naar Frankrijk moeten, wil hij nog een geslaagde hoogtestage afwerken. Werner denkt niet zo: 'Als Tom uiteindelijk hierheen komt, is het goed. Als hij niet meer op hoogtestage komt, is het goed. Als hij de Tour gaat rijden, is het goed. Als hij niet aan de Tour meedoet, is het ook goed. Het gaat nu om hem.' (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws