Matthews wanhopig na Dumoulin-nieuws: 'Heb dit jaar niet getraind voor sprints' Tour de France

Matthews wanhopig na Dumoulin-nieuws: 'Heb dit jaar niet getraind voor sprints'

Door Bram van der Ploeg 21 juni 2019 | 08:16


Tom Dumoulin mag dan vooral opgelucht zijn, bij Team Sunweb baalt men vreselijk van het feit dat de kopman niet naar de Tour de France gaat. De ploeg moet een plan B verzinnen voor de grootste wielerwedstrijd van het jaar. En Michael Matthews weet niet of dat wel kan.

Matthews is tegenover de NOS volledig uit het veld geslagen. De Australiër vertelt dat hij de afgelopen maanden zijn eigen ambities aan de kant schoof om in de Tour Dumoulin zo goed mogelijk bij te staan. 'Ik weet niet wat ik nu moet doen. Het team zit echt in de put. Het doel van het team was om voor honderd procent voor Tom te rijden. Iwan Spekenbrink zei aan het begin van het jaar tegen ons dat we zelf geen ambities hoefden te hebben. Alles draaide om de gele trui voor Tom.'

Nu dat niet doorgaat, kan Matthews niet zomaar omschakelen. En dat is een klap, nadat hij eerder dit jaar al niet voor de paarse trui mocht gaan in de Giro d'Italia. 'Ik heb dit jaar niet getraind voor sprints. Ik heb me niet voorbereid op de etappes in de Tour die mij liggen. En daar zijn er best wel veel van. Ik zorgde er juist voor dat ik goed kon klimmen, dat ik een goede ploegentijdrit kon rijden. Ik ben in de war. Na Zwitserland zou ik nog een hoogtestage doen in Livigno om klaar te zijn voor het klimwerk, om Tom bij te staan.' (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws