Poels 'beter dan ooit' richting Tour: 'Nog niet vaak zó'n goede voorbereiding' Tour de France

Poels 'beter dan ooit' richting Tour: 'Nog niet vaak zó'n goede voorbereiding'

Door Marijn van den Berge 24 juni 2019 | 09:55


Team INEOS kende met het wegvallen van Chris Froome en de tuimelpartij van Geraint Thomas geen al te beste voorbereiding voor de Tour de France, maar toch is het vertrouwen groot. Enkele andere renners hadden namelijk wél een topvoorbereiding, waaronder Wout Poels.

Met Thomas gaat het overigens prima en dus lijkt hij de kopman te zijn in de Ronde van Frankrijk, maar ideaal is het niet. Iemand die wel van ‘ideaal’ mag spreken is Poels, die onder meer een etappe in het Critérium du Dauphiné won. ‘Ik voel me goed, misschien wel beter dan ooit in aanloop naar een grote ronde’, zegt Poels vol vertrouwen bij De Telegraaf.

‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zo vaak zó’n goede voorbereiding heb gehad. Ik heb geen blessures of andere gekke dingen gehad. Bovendien ben ik heel tevreden over mijn uitslagen’, aldus Poels die in alle etappekoersen die hij reed de top tien behaalde. Het verandert niks aan zijn status. ‘De hiërarchie binnen onze ploeg is duidelijk. G is onze kopman en Egan Bernal onze tweede man. Ik heb me erop ingesteld dat ik voor hen ga knechten.’ (Foto: Sirotti)

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws