Like ons!
Ten Dam gaat 'normaal' niet naar Tour, maar wel 'lijp veel fietsen' voor Vuelta

Tour de France

Ten Dam gaat 'normaal' niet naar Tour, maar wel 'lijp veel fietsen' voor Vuelta

Laurens ten Dam gaat normaal gesproken niet naar de Tour de France dit jaar. Dat heeft hij bekendgemaakt in zijn podcast Live Slow, Ride Fast. Het zou voor het eerst sinds 2010 zijn dat Ten Dam geen Ronde van Frankrijk rijdt.

Ten Dam hoopte op de Tour de France, nadat hij uitviel in de Giro, maar staat voorlopig alleen op de reservelijst. ‘Als er een klimmer uitvalt, rijd ik wel. Zeer waarschijnlijk rijd ik de Vuelta, dus pak ik nu even rust. De rest van mijn programma is vrij licht in aanloop naar de Vuelta.’ Ten Dam rijdt onder meer de Ronde van Oostenrijk en Clasica San Sebastian. ‘Dat is niet belachelijk veel koers om me voor te bereiden.

Maar daar heeft Ten Dam, geheel in zijn stijl, wat op gevonden. ‘In de laatste week van de Tour zit ik twee dagen bij De Avondetappe. Ik ga er met mijn camper heen en dan ga ik roadtrippen. Daar trek ik ruim een week voor uit, want ik wil toch nog wat bergop rijden voor de Vuelta.’ Ten Dam gaat onder meer naar Gap en de Galibier. ‘Eindelijk mijn roadtrip-trainingskamp in mijn camper. Daar heb ik vet veel zin in. Ik ga gewoon lijp veel fietsen en ondertussen roadtrip ik een paar honderd kilometer.’ (Foto: Sirotti)

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven