Like ons!
'Iedereen voor iedereen' bij Lotto Soudal in Tour de France: 'Vol op ritwinst'

Tour de France

'Iedereen voor iedereen' bij Lotto Soudal in Tour de France: 'Vol op ritwinst'

Lotto Soudal gaat met een gevarieerde selectie naar de Tour de France. Dat heeft de bekendmaking dinsdag uitgewezen. Caleb Ewan, Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Jens Keukeleire, Maxime Monfort, Tim Wellens en Roger Kluge zullen de ploeg vertegenwoordigen. De ploeg is in beginsel vooral gebouwd rondom Ewan.

‘Ik denk dat we de sterkst mogelijke ploeg afvaardigen’, zegt ploegleider Marc Sergeant tegen Het Nieuwsblad. ‘Wij hebben geen echte ambities wat het algemeen klassement betreft. Wij zetten vol in op ritwinst.’ Dat zal vooral moeten gebeuren door Ewan. ‘Het wordt zijn eerste Tour-deelname, maar met drie ritzeges in de Giro en één in de Vuelta komt de ambitie om een Touretappe te winnen automatisch.’

Als de sprintetappes gedaan zijn, zal de rest van de ploeg wat meer vrijheid krijgen. ‘Monfort neemt het peloton op sleeptouw in sprintetappes, maar mag ook voor eigen kans gaan in andere ritten. Tijdens een sprintetappe rijden de zeven andere renners in functie van Caleb, maar in andere ritten kan Ewan ook zijn duit in het zakje doen voor vrijbuiters als Benoot, De Gendt en Wellens, In die zin werkt iedereen voor iedereen’, besluit Sergeant. (Foto: Sirotti)

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven