Like ons!
'Op La Planche des Belles Filles weten we wat voor Tour Nibali kan gaan rijden'

Tour de France

'Op La Planche des Belles Filles weten we wat voor Tour Nibali kan gaan rijden'

Paolo Slongo heeft nog steeds geen enkel idee met welk doel Vincenzo Nibali naar de Tour de France moet gaan. De coach van de Italiaan is in La Gazzetta dello Sport positief over de hoogtestage in Livigno, maar in de Tour wacht pas de echte test.

'Op La Planche des Belles Filles, de eerste aankomst bergop op donderdag 11 juli, weten we wat voor Tour de France Nibali kan gaan rijden', zo vertelt Slongo. 'De hoogtestage gaat goed, maar we hebben geen referenties, omdat we alles anders doen dan normaal in juni. Pas tijdens de Tour zullen we ontdekken hoe goed we zijn.'

Met een andere voorbereiding in juni doelt Slongo op het herstel na een zware Giro d'Italia. Daarin werd Nibali tweede, en dat hakte erin. 'In de eerste twee weken na de Giro herstelde hij van de vermoeidheid. Daarna is hij langzaam weer op zoek gegaan naar het goede gevoel. Dit is de eerste keer dat Nibali in de Giro én de Tour competitief probeert te zijn. In 2016 was de Tour slechts gericht op de Olympische Spelen. Ik kan nog geen voorspelling doen, maar ik weet zeker dat geen enkele rivaal Nibali zal onderschatten.' (foto: Sirotti)

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven