Tusveld droomt: 'Ploeg heeft mannen nodig die ploegentijdrit kunnen rijden' Tour de France

Tusveld droomt: 'Ploeg heeft mannen nodig die ploegentijdrit kunnen rijden'

Door Bram van der Ploeg 28 juni 2019 | 11:39


Martijn Tusveld lijkt zich op te mogen maken voor de Tour de France met Team Sunweb. De Nederlander ging begin dit jaar hard onderuit in Parijs-Nice, waardoor hij maanden aan de kant stond. Hij lijkt net op tijd hersteld voor de Tour.

Tusveld viel in Parijs-Nice hard op zijn gezicht en Hij brak zijn kaak en raakte veel tanden kwijt. In het magazine Fiets vertelt hij dat hij wekenlang door een rietje at en dronk. Hij fietste alleen op de stadsfiets, met zachte banden voor extra demping voor zijn kaak. Na een lange revalidatie maakte hij deze maand zijn rentree in de Dauphiné.

'Het heeft allemaal wat langer geduurd. Vooral voordat ik op de racer mocht trainen en weer aan wedstrijden mocht meedoen. Mijn kaak leek een beetje uit te zakken. Maar nu is alles weer mogelijk. Met een beetje geluk, dacht ik, is de Tour de France haalbaar. Natuurlijk moet je daar een plekje in de ploeg voor afdwingen, de plekjes zijn schaars en duur, maar waarom niet?', zo vraagt hij zich af.

Tusveld: 'Ik ben een goede allrounder, met een goede tijdrit'

Na het wegvallen van Tom Dumoulin en Sam Oomen lijkt Tusveld zelfs hard nodig in de Tourselectie. 'Ik ben een goede allrounder, met een goede tijdrit. De ploeg heeft mannen nodig die een ploegentijdrit kunnen rijden. Dus ben ik daar al een tijdje mee bezig. Het is misschien niet de beste route naar vorm, maar wel de kortste.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

Koop het zomernummer van Fiets hier.

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
28 Jun 2019 om 11:52

"de plekjes zijn schaars en duur"... Valt momenteel wel mee lijkt mij..... Ik verwacht eigenlijk Lennard Kämna in de selectie, hoewel nog jong.

Reageer


Meer nieuws