Kruijswijk kan in Tour bouwen op De Plus: 'Zou geen probleem mogen vormen' Tour de France

Kruijswijk kan in Tour bouwen op De Plus: 'Zou geen probleem mogen vormen'

Door Marijn van den Berge 03 juli 2019 | 19:59


Laurens De Plus werd begin dit jaar aangewezen om Primoz Roglic te helpen in het hooggebergte van de Giro d’Italia. Ziekte gooide roet in het eten, maar de deur ging net zo hard open als dat ze dicht ging. In de Tour de France ligt een herkansing, maar dan in dienst van Steven Kruijswijk.

‘Dat was een grote ontgoocheling’, blikt De Plus bij Het Nieuwsblad terug op zijn opgave in de Giro. ‘Ik had heel hard naar die Giro toegeleefd.’ Na zijn opgave bleef de ziekte aanhouden. ‘Misschien had ik te veel van mijn lichaam gevraagd. Ik heb echt lang rondgereden met die ziekte en toen ik afstapte en naar huis ging, was ik een tijdlang heel ziek. Uiteindelijk hebben we dan een nieuw programma opgesteld en ben ik nu van de partij in de Tour. Dit is de realisatie van een kinderdroom, de Tour rijden, en met start in Brussel’, aldus De Plus.

Over zijn ambitie kan De Plus kort zijn. ‘Ik heb geen persoonlijke ambitie. Ik start hier om Kruijswijk bij te staan in de bergen. Ik ken mijn rol en dat is puur koersen in dienst van mijn kopman. Dit is een unieke kans voor hem. Froome is weggevallen en er zijn heel veel lange beklimmingen in deze Tour.’ Beklimmingen waarop De Plus Kruijswijk lang zal moeten bijstaan. ‘Ik heb geen schrik van die beklimmingen boven de 2000 meter. Dat zou geen probleem mogen vormen. Ik ben de enige renner van de ploeg die zoveel op hoogtestage is geweest; 68 dagen.’

Meer info over Tour de France 2019:
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

-------------

Meld je nu GRATIS aan voor de Tourpoule van In de Leiderstrui en strijd mee om mooie prijzen!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws