Teunissen belangrijk in Groenewegens trein: 'Dylan afzetten op 200 meter' Tour de France

Teunissen belangrijk in Groenewegens trein: 'Dylan afzetten op 200 meter'

Door Jasper den Boon 06 juli 2019 | 08:33


Mike Teunissen wacht een belangrijke taak om Dylan Groenewegen zaterdag naar het geel te rijden. Als laatste man van de sprinttrein moet hij Groenewegen goed afzetten. In Trouw schetst Teunissen zijn ideaalplaatje.

'Het ideale scenario is dat Tony, Amund en ik vrijuit kunnen rijden en Dylan kunnen afzetten op tweehonderd meter voor de finish. Maar ja, dat wil iedereen. Dus wij zijn heel blij als de jongens komen tot de plekken waarvan we vooraf hebben gezegd dat ze die moeten halen.' Teunissen rijdt achter Groendahl-Jansen, begin dit jaar een grote onbekende. 'Nu heb ik zijn fietstechniek precies in mijn hoofd.'

Aan de manier van fietsen van de Noor kan Teunissen merken wanneer hij wel en niet moet overnemen. 'Het lijkt alsof hij naar de klote is, maar dan heeft hij altijd nog een laatste kick. Als hij begint te schudden, minder aerodynamisch begint te rijden, dan moet ik wachten. Terwijl ik de neiging heb om dan al over te nemen. Dat zijn kleine aspecten, automatismen, waar we dit jaar aan hebben gewerkt.' (Foto: Pro Shots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws