'Van Aert zei tegen Poulidor dat hij blij was dat Van der Poel niet meedeed' Tour de France

'Van Aert zei tegen Poulidor dat hij blij was dat Van der Poel niet meedeed'

Door Marijn van den Berge 08 juli 2019 | 08:22


Wout van Aert kent een zeer succesvolle start van zijn eerste Ronde van Frankrijk. Na twee succesdagen staat hij in de witte trui en heeft Jumbo-Visma ook bijna alle andere leiderstruien om de schouders. Dat had echter anders kunnen lopen, als er een andere, Nederlandse, superster had meegedaan.

‘Het podiummoment vond ik heel leuk’, zegt Van Aerts vrouw Sarah De Bie tegen Het Laatste Nieuws. Ook zij maakt haar Tour-debuut en vond steun bij de vrouwen van Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen. Het podiummoment waarop ze doelt is het moment dat Van Aert zijn ploegentijdritmedaille ontvangt uit de handen van Raymond Poulidor.

‘Ik was benieuwd wat Poulidor te vertellen had’, vervolgt De Bie. ‘Wout heeft hem gezegd dat hij blij was dat zijn kleinzoon Mathieu van der Poel niet meedeed. Maar dat vond Poulidor geen rol spelen. ‘Je hebt het sowieso fantastisch gedaan’, zei hij. Hij wilde ook weten of Wout bleef crossen. Wout zei dat hij dat zeker zou doen, want dat is de beste voorbereiding’, onthult De Bie. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws