Like ons!
Bakelants juicht succes Jumbo-Visma toe: 'Met Dumoulin een nieuwe grootmacht'

Tour de France

Bakelants juicht succes Jumbo-Visma toe: 'Met Dumoulin een nieuwe grootmacht'

Jan Bakelants heeft zich niet verbaasd over het succes van Jumbo-Visma in de Tour de France. Dat zag de renner van Sunweb al langer aankomen. Hij vindt het overigens een goede ontwikkeling, zo liet hij weten in zijn column voor Het Nieuwsblad.

Bakelants zag eerder al het potentieel van de ploeg, maar dat kwam er toen niet uit. ‘Nu beschikt Jumbo-Visma over meer centen, gekoppeld aan een puik aankoopbeleid. De Plus, Van Aert en Martin waren de motoren tijdens de ploegentijdrit. Ik had wel verwacht dat ze zouden winnen, maar met maximaal tien seconden voorsprong. Toch is niemand echt verrast. Het openingsweekend van de Tour borduurt verder op wat we dit seizoen al zagen. Toeval bestaat niet’, schrijft Bakelants.

'Buiten Nibali en Kruijswijk hangt concurrentie INEOS in de touwen'

En dat heeft ook gevolgen voor Kruijswijk. ‘Normaal zou hij nooit kandidaat zijn voor de eindzege, maar dat durf ik nu niet meer te beweren. Met Froome, Dumoulin en Roglic stonden de beste drie niet aan de start. Fuglsang is gevallen. Buiten Nibali en Kruijswijk hangen veel van de zogenaamde concurrenten van Bernal en Thomas al in de touwen’, ziet Bakelants.

De Sunweb-renner hoopt overigens voor het wielrennen dat de huidige ontwikkeling van Jumbo-Visma zich doorzet. ‘Waar het eindigt weet ik niet. Volgens de geruchtenmolen zullen ze zich versterken met Tom Dumoulin. Zelf weet ik daar het fijne niet van. Stél dat het doorgaat en ook Roglic blijft, krijgen we een nieuwe grootmacht in de koers: INEOS en Jumbo-Visma op eenzame hoogte in het rondewerk. Een duopolie is altijd beter dan een monopolie.’

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven