Ten Dam denkt dat Groenewegen nog gaat vlammen deze Tour: 'Zit vuur in' Tour de France

Ten Dam denkt dat Groenewegen nog gaat vlammen deze Tour: 'Zit vuur in'

Door Jannick van der Hooft 08 juli 2019 | 20:14


Laurens Ten Dam heeft er alle vertrouwen in dat Dylan Groenewegen nog een rit gaat pakken tijdens de Tour de France. In zijn podcast Live Slow Ride Fast laat de renner zijn licht schijnen op de gehavende sprinter van Jumbo-Visma.

Ten Dam, die zelf als geen ander weet hoe het is om naar te vallen, vermoedt dat Groenewegen een moeilijke tijd doormaakt: 'Vallen is natuurlijk nooit lekker en het gaat een hoop energie bij hem wegpakken. Ook dat het weer niet lukte om het geel te pakken (zoals de Tour van 2018, red.) zal lastig voor hem zijn. Dylan is een winnaar, dus hij is heel teleurgesteld.'

Toch denkt de renner van CCC dat deze val ook wat goeds bij Groenewegen naar boven kan halen: 'Hij pakt zijn ritjes nog wel, daar ben ik niet bang voor. Hij is nu getergd en kijk maar naar vorig jaar: toen won hij er ook nog een aantal na een teleurstelling.' Ten Dam refereert daarbij aan de Ronde van Wateringen toen de sprinter slechts achttien jaar oud was en meezat in de kopgroep: 'Toen had hij al dikke schijt. Ik dacht: wat is dit voor ventje. Er zit vuur in en dat gaat eruit komen.' (Foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws